Müşteri siparişleri, müşteri öngörüleri ya da firma öngörüleri doğrultusunda malzeme ihtiyaç ve kapasite planlama işlemlerini bir arada yapan bölümdür.
Sistem hesaplamayı tüm bileşenleri kullanarak yapar. Zamansal anlamdaki tüm parametreler sistemde mevcut olduğundan, ihtiyaç duyulan malzemelerin stokta ne kadar ve ne zaman bulunması gerektiği ile birlikte, hangi operasyonların hangi iş merkezlerinde ne zaman yapılması gerektiği hesaplanabilir. Bu sayede tam zamanında üretim gerçekleştirilebilir.
Kapasite planlaması oldukça kullanışlı şematik ekranlar aracılığı ile yapılabilir. Son derece interaktif olan bu ekranlar, basit bir şekilde tüm planlamanızı yapabilmenizi sağlar. Ekranların kullanıcı ile interaktif bir şekilde çalışması, ekran üzerinde yapılan her bir hareketin, iş emrinin diğer operasyonlarının durumu, makinelerin durumu, kapasite kullanımındaki değişimleri anlık olarak gösterebilmesi ile birlikte her hareketin kendine bağlı diğer hareketleri otomatik olarak ve görsel bir şekilde gerçekleştirmesi oldukça akıcı bir planlama olanağı sunmaktadır. Planlama sonrasında üretim birimlerine dağıtılacak iş listelerini oluşturabilir.
Üretim emirleri (iş emirleri) ve satınalma emirleri manuel olarak oluşturulabildiği gibi, hesaplama sonucu ortaya çıkan verilerden otomatik olarak da oluşturulabilmektedir.
İş emirleri, parçalara ilişkin hazırlanır. Bu sayede her bir operasyon için ayrı iş emri oluşturulmasına gerek yoktur. Sistem iş emri içindeki operasyonların takibini otomatik olarak gerçekleştirmekte, her iş emrinin hangi aşamada olduğu kolaylıkla gözlemlenebilmekte, bu bilgiler çeşitli şekillerde sorgulanarak, örneğin; ısıl işlemde olan, yatay işlem freze bekleyen operasyonlar v.b. şekillerde görülebilmektedir.